shvidka-i-znebolyuvalni-pavlu-gribu-stalo-zle-pid-chas-sudovogo-zasidannya

"Швидка" і знеболювальні: Павлу Грибу стало зле під час судового засідання

 • 8192 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Політв'язню Павлу Грибу, якого утримують в Росії, під час судового засідання стало зле. Йому викликали "швидку" і зробили знеболювальний укол. Попри рекомендації медиків, суддя продовжив засідання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив батько в'язня Ігор Гриб, передає УНН.

"24 січня відбулось чергове судове засідання. Ще в СІЗО Павло заявив про дуже погане самопочуття, але лікар, без огляду, виписав довідку для суду про задовільний стан здоров'я підозрюваного.

Вже під час судового засідання була викликана "Швидка допомога", фельдшер якої зробив Павлу знеболювальний укол та рекомендував 3 години полежати. Але суддя все одно продовжив засідання", - написав Ігор Гриб.

Батько наголошує, що це "знущання над хворою людиною, а не судове засідання".

"Суддя "гнав" засідання, не реагуючи на протести адвоката", - додав він.

Він також повідомив про дії РФ на вимогу ЄСПЛ провести дообстеження Павла.

"Прийшов гастроентеролог (так представився), здійснив зовнішній огляд (не торкаючись тіла) і виписав довідку про гарний стан здоров'я", - повідомив Ігор Гриб.

Він також додав, що 25 січня відбудеться наступне засідання у справі Гриба. 

Павло Гриб був викрадений співробітниками ФСБ РФ під час перебування на території Білорусі 24 серпня 2017 року, куди він поїхав зустрітися зі знайомою. Російські спецслужби звинувачують його в підготовці теракту в одній зі шкіл міста Сочі.

Нагадаємо, 22 грудня 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону відмовив у зміні запобіжного заходу на домашній арешт українському політв’язню Павлу Грибу всупереч суттєвому погіршенню стану його здоров’я.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП