shvidke-poshirennya-indiyskogo-shtamu-koronavirusu-stavit-pid-sumniv-znyattya-obmezhen-u-velikiy-britaniyi

Швидке поширення "індійського" штаму коронавірусу ставить під сумнів зняття обмежень у Великій Британії

 • 14688 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Сподівання прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона скасувати коронавірусні обмеження в Англії можуть не бути здійснені вчасно, оскільки статистика країни показала подальше зростання випадків штаму Дельта (індійський варіант). Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Джонсон повинен оголосити в понеділок, чи відбудеться заплановане скасування обмежень, яке покладе край обмеженням на соціальні контакти.

Швидке поширення варіанту "Дельта", офіційно є "варіантом, що викликає заклопотаність", поставило ці плани під загрозу, викликавши припущення про те, що дата 21 червня буде перенесена або, що деякі обмеження збережуться.

Загальна кількість випадків захворювання Дельта штамом, вперше виявлених в Індії, у Великій Британії зросла на 29 892 до 42 323, повідомило в п'ятницю Міністерство охорони здоров'я Англії, додавши, що на цей варіант в даний час припадає понад 90% нових випадків Covid-19.

Цифра, була великим стрибком, в порівнянні з 12 431 виявлених випадків Delta, про які повідомлялося минулого тижня, оскільки на цьому тижні були використані нові тести генотипування, а це означає, що випадки варіанту Дельта тепер можуть бути підтверджені протягом 48 годин.

Контекст

Варіант Альфа (британський штам) викликав сплеск випадків захворювання Covid-19 в січні, що призвело до тримісячної ізоляції, оскільки лікарні були майже повністю завантажені.

Деякі вчені закликали відкласти зняття обмежень, щоб більша кількість людей могла отримати другу дозу вакцини.

Загальна кількість загиблих від Covid-19 в Великобританії становить понад 127 000 людей, що є найбільшим числом жертв в Європі, але кількість щоденних смертей знизилася після третьої національної ізоляції і швидкого розгортання вакцинації. Понад три чверті дорослих отримали хоча б одну дозу вакцини.

Проте, кількість пацієнтів в лікарнях залишається низькою - трохи більше 1000 в четвер, і міністр охорони здоров'я Метт Хенкок заявив, що більшість стаціонарних пацієнтів не отримали вакцини.

Додамо

Велика Британія, ще 17 травня запустила паспорти вакцинації, однією з перших в Європі.

Українські Національні Новини

Новини Світу