si-briz-2020-vidbudetsya-tilki-v-morskiy-fazi-cherez-koronavirus

"Сі бриз-2020" відбудеться тільки в морській фазі через коронавірус

 • 17803 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Українсько-американське військово-морське навчання з залученням інших країн "Сі бриз-2020" відбудеться тільки в морській фазі через пандемію COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу командування Військово-морських сил України у Facebook.

Таке рішення було досягнуто на заключній конференції для планування навчання, яка відбувалася з 26 по 29 травня – через пандемію в дистанційному режимі шляхом відеоконференції.

"Цього року, з метою дотримання заходів безпеки, навчання проходитиме виключно в морській фазі із залученням авіації, відповідно, основна увага буде приділена відпрацюванню безпекових операцій у морі, серед яких протичовнова, протикатерна, протиповітряна оборона тощо. Участь у "Сі бриз-2020" візьмуть близько десяти країн, а однією з особливостей буде залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО", – йдеться в повідомленні.

Зміни були запропоновані раніше в травні у зв’язку з пандемією, і партнери підтримали цю ініціативу.

"Під час фінальної конференції спільними зусиллями було допрацьовано формат українсько-американського навчання з урахуванням нових вимог. Це дасть можливість провести ці заходи без загрози для здоров’я особового складу країн-учасниць", повідомив тимчасовий виконувач обов'язків командувача підготовки командування ВМС Збройних сил України капітан 1-го рангу Олексій Доскато.

Нагадаємо, у навчаннях Sea Breeze в 2020 році візьмуть участь три нові країни.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Дніпрі горіла територія підприємства

     • 18947 переглядiв

    У Криму хочуть запровадити електроний облік туристів

     • 20304 переглядiв