si-tszinpin-nastupnogo-tizhnya-vidvidaye-moskvu-dlya-zustrichi-z-putinim-reuters

Сі Цзіньпін наступного тижня відвідає москву для зустрічі з путіним - Reuters

 • 842415 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Глава КНР Сі Цзіньпін наступного тижня відвідає москву, де планує зустрітися з російським президентом володимиром путіним. Про це Reuters повідомили джерела у дипломатичних колах, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що візит відбудеться раніше запланованих термінів. Зокрема, розмови про поїздку китайського лідера до москви виникли після того, як Пекін запропонував посередництво у встановленні миру в Україні, що викликало скептичну реакцію Заходу з огляду на дипломатичну підтримку Китаю росією.

Раніше росЗМІ писали, що путін запросив Сі відвідати країну навесні. The Wall Street Journal повідомив у лютому, що візит до москви лідера КНР може відбутися у квітні або на початку травня.

Міністерство закордонних справ Китаю не відразу відповіло на прохання прокоментувати можливість поїздки Сі Цзіньпіна до москви, а кремль відмовився від коментарів. Джерела, поінформовані щодо цього питання, також відмовилися назвати терміни.

Доповнення

Наприкінці лютого Пекін оприлюднив свою «позицію щодо політичного врегулювання української кризи», план із 12 пунктів, у якому пропонується «поважати суверенітет усіх країн», «відмовитися від менталітету холодної війни» та «припинити бойові дії», сподіваючись «почати мирні переговори».

Декількома днями раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон має в своєму розпорядженні документи, які свідчать про те, що китайський уряд може планувати постачати зброю і боєприпаси до росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу