si-tszinpin-ofitsiyno-rozpochav-tretiy-termin-yak-lider-kitayu

Сі Цзіньпін офіційно розпочав третій термін як лідер Китаю

 • 156896 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Сі Цзіньпін офіційно розпочав третій п'ятирічний термін на посаді генерального секретаря партії, повідомляє УНН з посиланням на китайське агентство Сіньхуа.

Сі Цзіньпін переобрався на історичний третій термін як лідер Китаю після з'їзду Комуністичної партії, на якому він зміцнив свою позицію найвпливовішого лідера країни з часів засновника Мао Цзедуна, пишуть західні ЗМІ.

Після обрання Сі Цзіньпін представив новий склад постійного комітету Політбюро. За оцінками аналітиків, комітет сформовано з повністю лояльних до фігури Сі Цзіньпіна партійних функціонерів, які підтримують посилення його влади.

Напередодні офіційного початку третього терміну він зміцнив свою владу і розширив свої повноваження на ХХ з'їзді Комуністичної партії КНР. На з'їзді було затверджено дві поправки до партійної конституції, метою яких є посилення статусу генерального секретаря Сі Цзіньпіна в партії.

Першою поправкою встановлюється «статус Сі Цзіньпіна як ядра Центрального комітету КПК і всієї партії», а його бачення «соціалізму з китайською специфікою для нової ери» стає керівництвом до дії для всіх членів партії. Друга поправка зобов'язує партійців захищати «статус генерального секретаря Сі Цзіньпіна як «ядра» КПК» і «захищати керівництво партії».

Такими змінами Сі Цзіньпін фактично прирівняний до вождів КПК Мао Цзедуна і Ден Сяопіна, що наділяє нинішнього лідера безпрецедентним за останні 50 років історії Китаю обсягом повноважень.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер власник корпорації Red Bull

     • 392230 переглядiв

    "Укрзалізниця" призначила евакуаційний потяг на 23 жовтня

     • 165599 переглядiв