si-tszinpin-vidvidaye-kazakhstan-ta-uzbekistan-tsogo-tizhnya-detali

Сі Цзіньпін відвідає Казахстан та Узбекистан цього тижня: деталі

 • 175365 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Лідер Китаю Сі Цзіньпін здійснить цього тижня державні візити до Казахстану та Узбекистану, повідомив Пекін у понеділок. Це його перша закордонна подорож з перших днів пандемії коронавірусу, пише УНН посилаючись Сіньхуа.

Деталі

Пекін у понеділок підтвердив участь Сі на саміті в узбецькому місті Самарканді.

Голова КНР також "здійснить державні візити до Казахстану та Узбекистану" з середи по п'ятницю на запрошення президентів Касим-Жомарта Токаєва та Шавката Мірзієєва, йдеться у повідомленні МЗС.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді також візьме участь у саміті в Самарканді.

Прем'єр-міністр Пакистану Шахбаз Шариф, який обійняв посаду лідера у квітні, також візьме участь у саміті.

Очікується, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган візьме участь у саміті ШОС, а потім відвідає Нью-Йорк на Генасамблеї ООН, яка має відбутися з 17 по 22 вересня.

На полях саміту Ердоган також зустрінеться із президентом росії володимиром путіним.

Саміт у Самарканді відбудеться у четвер та п'ятницю.

До складу ШОС входять Китай, росія, Індія, Пакистан, а також чотири країни Центральної Азії - Казахстан, Киргизстан, Узбекистан та Таджикистан.

Додамо

Відносини Індії з Китаєм є холодними після того, як у 2020 році в результаті бойових дій на їхньому спірному гімалайському кордоні загинули щонайменше 20 індійських і чотири китайські солдати.

Моді та Сі не вели двосторонніх переговорів з 2019 року.

Китай є найближчим економічним союзником Пакистану, хоча останнім часом відносини загострилися через урізаний проект CPEC та напади сепаратистських бойовиків на китайських громадян та інтереси.

Доповнення

Востаннє путін та Сі зустрічалися на початку лютого у Пекіні перед зимовими Олімпійськими іграми.

Пекін не засудив війну та розкритикував західні санкції та продаж зброї Києву.

Востаннє лідер Китаю їздив за кордон у січні 2020 року з державним візитом до М'янми. Через кілька днів після його повернення все місто Ухань було заблоковано через спалах Covid. З того часу Сі переважно проводив свою дипломатію віртуально.

Сі готується до вирішального з'їзду правлячої Комуністичної партії, який проводиться двічі на десятиліття у жовтні, і багато хто очікує, що він отримає безпрецедентний третій президентський термін. Захід, який відкриється 16 жовтня у Пекіні, також представить новий склад вищого керівництва і, ймовірно, зміцнить вплив Сі у партії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Дедоларизація" світової економіки "неминуча" - путін

     • 121584 переглядiв

    Зеленський пояснив, чому зараз переговори з путіним неможливі

     • 152799 переглядiв