si-tszinpin-zaklikav-do-mizhnarodnogo-poryadku-u-bilsh-spravedlivomu-ta-ratsionalnomu-napryami

Сі Цзіньпін закликав до міжнародного порядку "у більш справедливому та раціональному напрямі"

 • 176385 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Голова КНР Сі Цзіньпін закликав країни Шанхайської організації співробітництва (ШОС) "сприяти розвитку міжнародного порядку у більш справедливому та раціональному напрямі". Про це УНН пише з посиланням на Сіньхуа.

Цитата

"Країни регіону мають твердо відстоювати міжнародну систему, ядром якої є Організація Об'єднаних Націй, та міжнародний порядок, заснований на міжнародному праві, просувати загальнолюдські цінності, відмовлятися від ігор із нульовою сумою та блокової політики", — заявив Сі на саміті.

Деталі

Сі сказав, що країни повинні "підтримувати зусилля один одного щодо захисту інтересів безпеки та розвитку, не допускати іноземних сил до проведення кольорових революцій та спільно протистояти втручанню у внутрішні справи інших країн під будь-яким приводом".

Сі також запросив членів ШОС приєднатися до очолюваної Китаєм ініціативи глобальної безпеки, яка спрямована на "ефективне реагування на нетрадиційні виклики безпеки", додавши, що "нам необхідно розправитися з трьома силами". Пекін раніше називав "три сили зла" релігійним екстремізмом, етнічним сепаратизмом та міжнародним тероризмом у дипломатичних заявах.

Він додав, що Китай готовий навчити 2000 правоохоронців для держав-членів протягом наступних п'яти років і створити навчальну базу для китайських фахівців ШОС з боротьби із тероризмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відносини між росією та Китаєм – це відносини "зручності, а не довіри" – представник США

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі