siamskikh-bliznyukiv-v-braziliyi-rozdilili-za-dopomogoyu-virtualnoyi-realnosti

Сіамських близнюків в Бразилії розділили за допомогою віртуальної реальності

 • 761262 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Пара сіамських близнюків, що народилися в Бразилії, з головою і мозком, що зрослися, були успішно розділені після того, що команда лікарів назвала «найскладнішою операцією у своєму роді» з використанням технології віртуальної реальності. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

Трирічні хлопчики Бернадо та Артур Ліма тепер можуть вперше подивитися один одному в обличчя після серії дев'яти операцій, що завершилася 27-годинною операцією з їхнього поділу.

Близнюки народилися в 2018 році в штаті Рорайма, північна Бразилія, як близнюки з краніопагом — вкрай рідкісний стан, коли брати або сестри зростаються в черепі — і провели більшу частину свого життя в лікарні в Ріо-де-Жанейро.

"У близнюків була найсерйозніша і найважча версія захворювання з найвищим ризиком смерті для обох", - сказав нейрохірург Габріель Муфаррей з Державного інституту мозку, де було проведено процедуру.

"Ми поки не знаємо, наскільки вони зможуть жити нормальним життям", — продовжив Муфаррей, додавши, що близнюки все ще перебувають у лікарні, де на них чекає "довге одужання".

Загалом близнюки перенесли дев'ять операцій, у тому числі 13-годинну операцію 7 червня та 23-годинну операцію наступного дня.

Члени медичної бригади, до якої входило близько 100 осіб, готувалися до делікатних заключних етапів операції 7 та 9 червня за допомогою сучасної системи віртуальної реальності.

Використовуючи сканування мозку для створення цифрової карти загального черепа хлопчиків, хірурги практикувалися перед процедурою пробної хірургії віртуальної реальності.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині пролунав вибух, попередньо - ракетний удар

     • 143357 переглядiв

    Канада ввела додаткові санкції проти рф

     • 115131 переглядiв

    Україна припинила дію ще однієї угоди з білоруссю

     • 148021 переглядiв

    Зеленський зустрівся з главою МЗС Польщі: про що говорили

     • 106626 переглядiв