sidali-v-avtobus-pislya-zakinchennya-zmini-u-politsiyi-utochnili-kilkist-zhertv-udaru-po-avdiyivskomu-koksokhimu-i-vidkrili-spravu

Сідали в автобус після закінчення зміни: у поліції уточнили кількість жертв удару по Авдіївському коксохіму і відкрили справу

 • 137283 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Через ворожий удар по Авдіївському коксохімічному заводу загинуло щонайменше 7 людей, 18 поранено. Окупанти поцілили у групу робітників, які сідали в автобус після закінчення зміни. Про це повідомляє поліція Донецької області, передає УНН.

Цитата

"Обстріл Авдіївського коксохімічного заводу стався сьогодні ввечері. За попередньою інформацією, загинули 7 працівників, ще мінімум 18 дістали поранення. Першу допомогу постраждалим надавали парамедики зі складу поліції та ДСНС", - йдеться в повідомленні.

Деталі

В поліції зазначили, що окупанти поцілили у групу робітників, які сідали в автобус після закінчення зміни.
Повідомляється, що правоохоронці зібрали докази воєнного злочину росіян. Роботу на місці удару координувало керівництво поліції Донецької області.

"Розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни), здійснюватиме Служба безпеки України", - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Раніше голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомляв, що щонайменше 10 загиблих, 15 поранених в результаті обстрілу російськими окупантами Авдіївського коксохімічного заводу.

Додамо

Авдіївський коксохімі́чний завод — найбільше коксохімічне підприємство у Європі. Випускає 31 вид продукції, основним з яких є доменний кокс для металургії. На частку АКХЗ, припадає до 23 % виробництва доменного коксу в Україні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП