sil-ta-lampochki-z-bilorusi-obklali-antidempingovim-mitom

Сіль та лампочки з Білорусі обклали антидемпінговим митом

 • 10662 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Українська міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) обклала антидемпінговим митом імпорт кухонної солі та лампочок з Білорусі. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

"25 січня 2019 року МКМТ ухвалила рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо солі кухонної виварної ґатунку екстра та електричних ламп розжарювання походженням з Республіки Білорусь", - йдеться у повідомленні.

У листопаді 2017 року у відповідь на скаргу компанії "Руссоль-Україна" МКМТ ухвалила рішення про початок антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну з Білорусі виварної кухонної солі ґатунку екстра.

"Під час розслідування встановлено факт демпінгу при імпорті в Україну виварної кухонної солі. МКМТ ухвалила рішення про застосування антидемпінгового мита на рівні 11,85% для експортерів з Білорусі строком на п’ять років", - вказали у МЕРТ.

При цьому МКМТ вирішила не застосовувати антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну кухонної солі виробництва білоруського ВАТ "Мозирьсоль", яке для уникнення мит вирішило встановити мінімальні ціни експорту в Україну.

Також вказано, що у відповідь на заяву Львівського електролампового заводу "Іскра", у грудні 2017 року МКМТ порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну електричних ламп розжарювання загального призначення потужністю не більше 200 Вт і напругою понад 100 В походженням з Білорусі. 

"Під час розслідування встановлено факт демпінгу при імпорті в Україну. Мінекономрозвитку провело консультації з білоруською стороною. Брестський електроламповий завод (єдиний білоруський виробник ламп розжарювання) запропонував надати добровільне письмове зобов'язання про перегляд його ціни. Однак, запропонована мінімальна ціна експорту Брестського електролампового заводу є недостатньою для усунення демпінгу та шкоди для національного виробника. Відтак, МКМТ ухвалило рішення застосувати антидемпінгове мито у розмірі 17,73% до імпорту електричних ламп розжарювання походженням з Білорусі", - заявили у МЕРТ.

Нагадаємо, торік Єврокомісія продовжила дію мит на імпорт сталевих труб з України.

Українські Національні Новини

Економіка