silami-odkb-u-kazakhstani-keruvatime-komanduvach-vdv-rosiyi-vin-ocholyuvav-spetsoperatsiyu-iz-zakhoplennya-krimu

Силами ОДКБ у Казахстані керуватиме командувач ПДВ Росії. Він очолював спецоперацію із захоплення Криму

 • 32917 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Керувати діями миротворчих сил Організації Договору про колективну безпеку в Казахстані буде командувач повітрянодесантними військами, генерал-полковник Андрій Сердюков. Він відомий зокрема своєю роллю в незаконному захопленні Криму, операціями в Сирії та участю в чеченських війнах, пише УНН.

Цитата

"Всі військовослужбовці російського контингенту пройшли спеціальну підготовку і мають реальний бойовий досвід. Керувати діями миротворчих сил ОДКБ в Республіці Казахстан призначений командувач повітряно-десантними військами генерал-полковник Андрій Сердюков",- сказав офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, якого цитує ТАСС.

Деталі

За словами Конашенкова, до складу російських миротворчих сил входять підрозділи 45-ї окремої бригади спецназу ПДВ, 98-ї повітряно-десантної дивізії ПДВ і 31-ї окремої бригади ПДВ.

Сердюков брав участь у першій і другій чеченських війнах, спецоперації із захоплення Криму Росією в 2014 році, а також очолював угруповання російських військ в Сирії. Внесений до списку санкцій в Україні.

Контекст

Президент Казахстану Касим Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу і звернувся до глав держав ОДКБ з проханням про допомогу в наведенні порядку в країні.

Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алмати одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, ввести війська повинні саме Всі країни, що входять в ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

6 січня Росія ввела "миротворців" в Казахстан. Того ж дня своїх "миротворців" ввела і Білорусь.

На ранок п'ятниці кількість затриманих у країні перевищила поріг у 3000 осіб. У МВС Республіки повідомляли, що під час "антитерористичної операції" вбили 26 "озброєних злочинців".

 

Українські Національні Новини

Новини Світу