sili-bezpeki-yegiptu-znischili-40-teroristiv-za-odin-ranok

В Єгипті знищили 40 терористів після вибуху в Каїрі

 • 9655 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Сили безпеки Єгипту ранимий вранці в суботу провели спецоперацію проти трьох опорних пунктів бойовиків в мухафазах Гіза і Північний Синай, знищивши 40 терористів. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ країни, інформує УНН.

Як говориться в заяві міністерства, "30 терористів були вбиті в мухафазе Гіза, а решта 10 - в Північному Синаї".

У документі підкреслюється, що операція була спрямована проти терористів, які планують здійснити теракти в період святкування Різдва і Нового року. Єгипетські військові виявили в укриттях бойовиків велику кількість боєприпасів, зброї і саморобний вибухових пристроїв.

Міністерство внутрішніх справ Єгипту повідомило, що сили безпеки і державні відомства безпеки продовжать активну боротьбу з терактами, спрямованими на підрив національної безпеки.

Активізація служб безпеки Єгипту відбулась після того, як у п’ятницю ввечері в Каїрі недалеко від пірамід Гізи на шляху проходження автобуса з 14 в’єтнамськими туристами спрацював саморобний вибуховий пристрій, закладений у загородження поруч з дорогою. В результаті вибуху на місці загинули двоє туристів з В’єтнаму, постраждали 12 осіб, в тому числі 10 туристів, а також двоє єгиптян — водій і представник турфірми.

Пізніше в лікарні помер єгипетський гід, повідомив журналістам прем’єр-міністр країни Мустафа Мадбулі, який взяв під особистий контроль ситуацію з постраждалими і відвідав їх у лікарні. Ще пізніше, кількість жертв збільшилась до чотирьох.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП