sili-oboroni-pivdnya-vnochi-zbili-18-raket-ta-odin-bezpilotnik-gumenyuk

Сили оборони Півдня вночі збили 18 ракет та один безпілотник - Гуменюк

 • 522797 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Сили оборони Півдня під час масованої ракетної атаки ворога відпрацювали 19 повітряних цілей, серед яких 18 ракет і 1 розвідувальний безпілотник. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, передає УНН.

Деталі

Речниця повідомила, що попередньо є інформація про влучання в об’єкти критичної інфраструктури в зоні відповідальності ОК "Південь". За її словами, є влучання у Кіровоградській, Одеській, Вінницькій і Дніпропетровській областях. Людських втрат немає, відповідні фахівці будуть відновлювати пошкоджені об’єкти.

Окрім цього, Гуменюк зауважила, що "характерною ознакою" цієї атаки стало те, що ворог розподілив її на хвилі.

Цитата

"Характерною ознакою цієї атаки стало те, що ворог розподілив її на хвилі, намагався відволікати систему ППО "шахедами" на початку атак, потім були застосовані ракети різного типу: і Х-22 і Х-101 і Х-59 з повітряного базування і також були застосовані високоточні ракети "Калібр", які, як правило, спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури.

За результатами роботи протиповітряної оборони в нашому регіоні, 9 ракет було збито над Миколаївщиною, над Одещиною було знищено 6 ракет, і один безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня, за допомогою якого ворог в паузі між ракетними хвилями намагався дорозвідувати, зібрати результати своїх влучань. Також 2 ракети було збито над Херсонщиною", - повідомила Гуменюк і, звертаючись до населення, закликала не сповіщати ні про влучання, ні про роботу ППО під час ракетних атак. 

Нагадаємо

У ніч на 9 березня по Україні була оголошена масштабна повітряна тривога.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що у небі над Україною за ніч знищили 34 з 48 крилатих ракет і чотири дрони-камікадзе типу Shahed, усього був 81 пуск ворожих ракет.

Українські Національні Новини

Війна