sili-vtorgnennya-rf-buli-takimi-z-yakimi-b-ne-vporalasya-zhodna-krayina-yevropi-zelenskiy

Сили вторгнення рф були такими, з якими б не впоралася жодна країна Європи - Зеленський

 • 156796 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. росія з початком повномасштабного вторгнення застосувала проти України такі обсяги військових сил та засобів, з якими б не впоралася жодна країна Європи. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю для національного телемарафону, передає кореспондент УНН.

Зеленський додав, що зосередження військ рф відбувалося вздовж кордонів України протягом тривалого часу.

Цитата

«З точки зору об’ємів тих сил, які застосувала російська федерація, використовуючи абсолютно все, навіть резерви, використовуючи «тиху» мобілізацію, (…) і багато вони перекидали військ – зосередження було і в Криму, і в білорусі – в різних напрямах. Єдине, де ми не бачили зосередження великого – це Придністров’я (…) Це дійсно великий об’єм. На сьогодні з таким об’ємом жодна країна Європи не впоралась б», - сказав Президент.

Деталі

Він зауважив, що Україна - велика держава, але територіально вона у 28 разів менша за рф.

«Коли на тебе наступає велика армія – ти не можеш зосередити сили навколо, наприклад, Києва (…) Нам не вистачило б сил. Ні 250, ні 260 тисяч військових, з яких бойових 120 тисяч (…) На сьогодні ви бачили результати роботи 700 тисяч людей, які воюють», - додав Зеленський.

Глава держави також додав, що техніка НАТО для захисту неба суттєво б покращила ситуацію на початку вторгнення, коли ворогові вдалося зокрема нанести удари по нашій системі ППО. Водночас, Зеленський зауважив, що Україна була непогано підготовлена, і ворог не знав про багато вжитих заходів для захисту країни.

Нагадаємо

Зеленський прокоментував питання підготовки України до повномаштабного вторгнення рф на підставі інформації розвідок різних держав. Президент заявив, що кінцевого сценарію того, як розгортатимуться події ніхто не знав і додав, що Україна вела відповідну підготовку. 

Українські Національні Новини

Політика