silniy-snigopad-obrushivsya-na-kolorado-v-ssha-pislya-togo-yak-lisovi-pozhezhi-znischili-sotni-budinkiv

Сильний снігопад обрушився на Колорадо в США після того, як лісові пожежі знищили сотні будинків

 • 28733 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Потужна штормова система, що принесла сильний снігопад, обрушилася на Колорадо в п'ятницю, наступного дня після того, як руйнівні лісові пожежі, спричинені ураганним вітром, зруйнували сотні будинків і змусили десятки тисяч людей покинути свої домівки. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

За даними Національної метеорологічної служби США, у деяких частинах штату очікується снігопад до 30 см висотой, який має допомогти гасити пожежі, але також може створити нові "небезпечні для життя" проблеми під час поїздок до деяких районів.

За словами офіційних осіб, щонайменше 33000 людей у ​​містах Суперіор та Луїсвілл були змушені були покинути свої домівки, коли полум'я охопило райони, висушені історичною посухою. За оцінками влади, було втрачено близько 600 будинків.

Але прихід більш прохолодної погоди і, принаймні, тимчасового ослаблення вітру сповільнив найбільш руйнівну лісову пожежу на початку п'ятниці, дозволивши місцевій владі скасувати наказ про евакуацію за межами округу Боулдер.

Принаймні 650 гектарів згоріли у передмісті округу Боулдер на північний захід від Денвера. У деяких місцях повідомлялося про вітер зі швидкістю понад 160 кілометрів на годину.

ЗМІ Колорадо повідомили, що щонайменше шістьох людей було госпіталізовано з травмами.

Губернатор Колорадо Джаред Поліс оголосив надзвичайний стан.

Доповнення

Як і більшість американського Заходу, Колорадо знаходиться "в лещатах" багаторічної посухи, яка зробила цей регіон випаленим і вразливим для лісових пожеж.

Хоча пожежі є природною частиною кліматичного циклу та допомагають розчистити мертві зарості, їх масштаби та інтенсивність зростають.

Вчені кажуть, що потепління клімату, здебільшого спричинене діяльністю людини, як-от безконтрольне спалювання викопного палива, змінює погодні умови.

Це продовжує посуху в одних районах і викликає не по сезону сильні шторми в інших місцях.

Українські Національні Новини

Новини Світу