silno-perebilsheno-arestovich-sprostuvav-zakinchennya-rezhimu-tishi

"Сильно перебільшено": Арестович спростував закінчення "режиму тиші"

 • 30636 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Розмови про закінчення режиму припинення вогню на Донбасі є перебільшеними. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович, передає УНН.

“Ми не можемо казати так (про закінчення “режиму тиші” - ред.). Це буде дуже сильно перебільшено. Ми можемо говорити, що є окреме збройне порушення режиму припинення вогню, яке, на жаль, призвело до таких важких наслідків”, - зазначив він.

Арестович відзначив, що велика роль у переговорному процесі буде покладатися на представників ОБСЄ.

“Зараз будемо вирішувати, тому що ситуація важка. Ми чекаємо відповіді від інших делегацій. Загинуло два військовослужбовці Збройних сил України, двоє — поранені. І зараз, якщо таке засідання відбудеться, ми чекаємо відповіді від представників ОБСЄ. Буде поставлене питання, щоб ОБСЄ, як посередники, вжило всіх необхідних заходів, для повернення до нормалізації та розблокування перемовин в рамках Мінських угод. Будемо говорити жорстко. Якщо не буде зібрання, чи будемо ми стріляти у відповідь, чи ні, треба питати не в мене. Для цього є військове командування. Ми в рамках делегації ТКГ, використовуючи наші механізми, зробимо все, щоб ескалацію було припинено й режим припинення вогню продовжився, й продовжилося розблокування діяльності”, - підсумував Арестович.

Як повідомлялося раніше в УНН, минулої доби, 29 жовтня, бойовики п'ять разів порушили "режим тиші", загинуло двоє військових.

Нагадаємо, що Україна скликає термінове засідання ТКГ через загибель двох військових на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Бабиному Яру вандали розбили пам’ятну плиту

     • 20472 переглядiв

    В Україні оновили зони карантину: хто у "червоній"

     • 58576 переглядiв

    Під КСУ зібралася акція протесту: в хід пішли "димовухи"

     • 17182 переглядiв