sim-rokiv-zbroynoyi-agresiyi-rosiyi-u-mzs-oprilyudnili-infografiku-schodo-naslidkiv

Сім років збройної агресії Росії: у МЗС оприлюднили інфографіку щодо наслідків

 • 26313 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Сім років тому, 20 лютого 2014 року, розпочалася збройна агресія Російської Федерації проти України. Міністерство закордонних справ України опублікувало інфографіку, яка наглядно демонструє наслідки таких дій. Про це пише УНН з посиланням на МЗС.

Деталі

"7 років агресії Росії проти України спричинили військову експансію на південному фланзі Європи та створили постійно зростаючу безпекову і гібридну загрозу для Східної та Південно-Східної Європи, Азово-Чорноморського регіону, Середземномор'я, Близького Сходу. Російська агресія вже принесла і продовжує нести із собою численні жертви як серед цивільних, так і військових осіб", - йдеться у заяві МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві України також вказали, що агресія РФ проти України продовжує дестабілізацію Європейського континенту. "Росія використовує широкий арсенал гібридних інструментів для створення нестабільності на території сусідніх країн та підриву їхньої державності й суверенітету", - вели далі у МЗС.

"Демократичний світ повинен жорстко відповідати на постійні порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права. Тимчасова окупаційна влада РФ перетворила окуповані території на гетто безправ’я посеред Європейського континенту. Українські Крим та окремі райони Донбасу, окуповані Росією, стали місцями терору та свавілля", - наголосили у МЗС.

Російська окупація, як зазначили у відомстві, також заклала далекосяжні екологічні загрози для Європи та Чорноморського регіону.

"Україна та міжнародне співтовариство мають разом непохитно протидіяти агресивній війні Російської Федерації, підтримувати на міжнародному порядку денному відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Міжнародні санкції допомагають стримувати агресивну політику Росії, але необхідні більш ефективні заходи, щоб повернути ситуацію в правове поле та відновити безпеку в регіоні", - зауважили у МЗС України.

Згідно з інфографікою відомства, за 7 років російської збройної агресії було перекинуто на територію України військову техніку:

  • 195 танків в Криму / 450 танків на Донбасі;
  • 410 броньованих машин (ББМ) в Криму / 834 на Донбасі;
  • 283 артилерійські системи в Криму / 663 на Донбасі;
  • ще 100 бойових літаків, 50 вертольотів та 68 кораблів у Криму.

Водночас, відповідно до оприлюдненої МЗС інфографіки, на окупанових територіях розміщені російські окупаційні війська. У Криму - 32 500 осіб, а на Донбасі - понад 30 000.

За даними МЗС, за 7 років агресії 1 400 000 українців вимушено полишили свої домівки на Донбасі і ще близько 50 000 - Крим, а приблизно 500 000 громадян Російської Федерації переїхали в окупований Крим.

І це не всі сумні цифри. Усю статистику в інфографіці можна переглянути нижче.

Доповнення

7 років тому, 20 лютого 2014 року, розпочалася збройна агресія Російської Федерації проти України. Цього дня до українського Криму почали прибувати російські військові підрозділи в межах операції із захоплення півострова. Незаконна спроба анексії АР Крим та міста Севастополя, а також подальше розв’язання збройного конфлікту на Донбасі стали етапами реалізації плану Росії, спрямованого на руйнування української державності, вказали у МЗС.

Українські Національні Новини

Політика