simeynim-likaryam-dozvolyat-vidavati-dovidki-pro-covid-vaktsinatsiyu

Сімейним лікарям дозволять видавати довідки про COVID-вакцинацію

 • 25408 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Кабінет міністрів України сьогодні дозволить сімейним лікарям видавати довідки, які засвідчують проходження повного курсу вакцинації від COVID-19. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Крім того, сьогодні вносимо зміни, які дозволять сімейним лікарям видавати сімейні довідки, які засвідчують проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу. Це має спростити отримання таких свідоцтв”, — сказав Шмигаль.

Доповнення

Українців, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

У МОЗ наголошували, що не слід плутати міжнародні свідоцтва про вакцинацію з "імунними паспортами“ чи "ковідними сертифікатами“, які зараз розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття.

Робота над створенням так званого ковід-сертифіката триває. За даними Міністерства цифрової трансформації, 1 липня цього року внутрішній український “ковід-сертифікат” має з’явитися в додатку “Дія”.

Довідково

Україна зараз використовує три протикоронавірусні вакцини: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, AstraZeneca різних виробників та CoronaVac від Sinovac Biotech. Усі вони отримали дозвіл Всесвітньої організації охорони здоров’я на екстрене використання.

Українські Національні Новини

Політика