simvol-stiykosti-ukrayintsiv-shafu-z-pivnikom-z-borodyanki-peredali-muzeyu-revolyutsiyi-gidnosti

Символ стійкості українців: шафку з півником з Бородянки передали музею Революції Гідності

 • 275656 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Кухонну шафку та керамічного півника, які вціліли після вибухів у Бородянці під Києвом, передали Національному музею Революції Гідності. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку музею.

Деталі

"Проведено культурну "спецоперацію" з музеєфікації легендарної кухонної шафи та збереження всього її вмісту. Відсьогодні вона перебуває у фондах Національного музею Революції Гідності. Разом із шафою передано декоративного керамічного півника, який вистояв під час вибуху рашистської авіабомби", - ідеться у повідомленні.

Як зазначили, шафа стала символом стійкості українців під час війни. Вона вціліла на стіні багатоповерхівки, вщент зруйнованої внаслідок бомбардувань.

"Уціліла там, де шансів, здавалося б, жодних. З усім своїм вмістом: порцеляновим посудом, скляними віконцями дверцят, баночками для спецій, традиційними сувенірами. І навіть керамічною декоративною посудиною для напоїв у вигляді півника, виготовленою у 1960-х роках видатними майстрами художньої кераміки із Василькова Валерія та Надії Протор’євих", — додали в музеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірше, ніж у Бучі: з’явились фото зі звільненої від окупантів Бородянки

Українські Національні Новини

Суспільство