sin-muammara-kaddafi-balotuyetsya-u-prezidenti-liviyi

Син Муаммара Каддафі балотується у президенти Лівії

 • 24471 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Син покійного диктатора Лівії Муаммара Каддафі з'явився на публіці вперше майже за десятиліття - в неділю, щоб зареєструватися як кандидат в президенти для участі в грудневих виборах, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

49-річний Саїф аль-Іслам Каддафі з'явився на відео виборчої комісії в традиційному коричневому халаті і тюрбані, з сивою бородою і в окулярах, підписуючи документи у виборчому центрі в південному місті Себха.

Каддафі - одна з найвідоміших - і найбільш спірних - фігур, які, як очікується, будуть балотуватися в президенти, у цей список також входять командувач військами зі сходу Халіфа Хафтар, прем'єр-міністр Абдель Хамід Дбейба і спікер парламенту Агіла Салех.

Однак, хоча його ім'я - одне з найвідоміших в Лівії, і хоча він колись відігравав важливу роль у формуванні політики перед повстанням 2011 року, яке зруйнувало режим його сім'ї, його майже не бачили протягом десяти років, зазначає видання.

Як зазначено, попри публічну підтримку більшістю лівійських фракцій та іноземних країн виборів 24 грудня, голосування залишається під питанням, оскільки конкуруючі організації сперечаються про правила його проведення.

Доповнення

Муаммар Каддафі був схоплений біля свого рідного міста Сірт в жовтні 2011 року і застрелений.

Українські Національні Новини

Новини Світу