sin-vyaznya-osventsima-vimagaye-v-uryadu-polschi-milyoni-za-stratu-batka-1948-roku

Син в'язня Освенцима вимагає в уряду Польщі мільйони за страту батька 1948 року

 • 570944 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Син в'язня концтабору Освенцим часів Другої світової війни вимагає від польського уряду мільйони як компенсацію за післявоєнний арешт його батька і страту 1948 року комуністичною владою тогочасної країни, передає УНН з посиланням на АР.

Деталі

Анджей Пілецький стверджує, що компенсація у розмірі 26 мільйонів злотих (5,7 мільйона доларів) буде належати його батькові відповідно до польського закону.

Його батько, капітан кавалерії Вітольд Пілецький, учасник польського опору, 1940 року був схоплений нацистами і поміщений в Освенцим. Там він організував опір і зібрав докази звірств німців. Він утік з концтабору у 1943 році і написав звіт, який став першим прямим звітом про Освенцим.

Після війни він був заарештований, катований і страчений призначеною Москвою владою за звинуваченням у шпигунстві на користь польського уряду. Його останки не виявлено.

1990 року демократичний уряд Польщі виплатив удові Пілецького та двом дітям компенсацію за матеріальну підтримку, яку вони втратили через його страту.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Канцлер Шольц назвав ядерний удар "червоною лінією"

     • 293516 переглядiв

    Укрзалізниця відновила залізничне сполучення з Миколаєвом

     • 280296 переглядiв

    Франція запровадила перевірки на кордоні

     • 255701 переглядiв