sino-zhovti-brasleti-na-zapyasti-sergiy-sova-nosiv-yak-oberig-z-14-go-roku-zelenskiy

Синьо-жовті браслети на зап’ясті Сергій Сова носив як оберіг з 14-го року - Зеленський

 • 282398 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України Сергію Сові - його тіло із синьо-жовтим браслетом на руці знайшли в Ізюмі. Він захищав нашу державу з початку війни у 2014 році, боровся за Піски, за Донецький аеропорт. Після 24 лютого воював на Харківщині, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні я підписав указ про присвоєння звання Героя України Сергію Сові. Бійцю славетної 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр", - зазначив Зеленський.

Деталі

Сова захищав нашу державу – Україну з початку війни у 2014 році, боровся за Піски, за Донецький аеропорт. Після 24 лютого воював на Харківщині.

"Сергій Сова віддав своє життя за Україну. Всі ми бачили фотографію його руки із синьо-жовтими браслетами на зап’ясті. Він носив їх як оберіг з 14-го року. І ця фотографія стала однією з перших з Ізюма, з місця масового поховання у лісі, яке було виявлено, коли окупанти втекли. Він був справжнім воїном і таким батьком, яким можна лише пишатися. Вічна памʼять і шана герою! Вічна слава всім нашим воїнам, які віддали життя в боях за нашу державу!", - наголосив Зеленський.

Доповнення 

Тіло Сергія Сови було виявили під час ексгумації у звільненому від російських загарбників місті Ізюм Харківської області. На руці загиблого був синьо-жовтий браслет. Фото руки Сергія Сови облетіло весь світ і стало символом звірств російських окупантів на Харківщині.

Як повідомляли ЗМІ, військового впізнала за татуюванням дружина.

Нагадаємо 

З масового поховання в Ізюмі на Харківщині дістали 447 тіл загиблих. З них 215 жінок, 194 чоловіків, 5 дітей, а також 22 військовослужбовців. Ексгумація тіл завершена.

Українські Національні Новини

Суспільство