sinoptiki-rozpovili-koli-na-zakarpatti-pochne-tsvisti-abrikos

Синоптики розповіли, коли на Закарпатті почне цвісти абрикос

 • 42768 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. На Закарпатті за агрометеорологічними розрахунками початок цвітіння плодових слід чекати на півтора-два тижні раніше багаторічних строків. Про це УНН повідомив начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук.

За агрометеорологічними розрахунками (з урахуванням фактичних та очікуваних погодних умов) початок цвітіння плодових слід чекати на півтора-два тижні раніше багаторічних строків. В низинних агрокліматичних районах Закарпаття слива та черешня почне цвісти – 3-8 квітня; груша – 6-10 квітня; вишня – 10-15 квітня; яблуня – 17-21 квітня.

В передгірних агрокліматичних районах Закарпаття слива та черешня почне цвісти 11-13 квітня; груша – 13-18 квітня; вишня – 19-23 квітня; яблуня – 26-30 квітня.

Також, на Закарпатті 31 березня-2 квітня в низинних районах почне масово цвісти абрикос.

За прогнозом синоптиків в першій декаді квітня під час цвітіння в низинних районах: сливи, черешні, груші можуть спостерігатись заморозки до -1 градуса (критичною у фазі цвітіння для них є температура повітря -2), інтенсивних опадів в цей час не спостерігатиметься.

Нагадаємо, синоптики прогнозують початок цвітіння сакури в Ужгороді з 10-14 квітня.

Українські Національні Новини

Суспільство