siriyski-kurdi-poprokhali-uryad-asada-zakhistiti-manbidzh-vid-turechchini

Сирійські курди попросили уряд Асада захистити місто Манбідж від Туреччини

 • 16478 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Війська сирійського режиму Башара Асада рушили до сирійського міста Манбідж після того, як курдські загони народної оборони (YPG) попрохали Дамаск захистити місто від Туреччини. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

Як зазначили в британсько-сирійській правозахисній групі Syrian Observatory for Human Rights, урядові війська Асада розташувалися на околиці Манбіджу, відрізаючи від міста сили, підтримувані Туреччиною.

Манбідж, який курдські сили YPG відбили в "Ісламської держави" за підтримки США у 2016, опинився в епіцентрі нової напруги після того, як президент США Дональд Трамп прийняв рішення вивести американські війська, які стримували просування Туреччини.

Після оголошення урядових сил Сирії про марш на Манбідж, бойовики, підтримувані Туреччиною, почали просування у місто для його "звільнення".

Наразі в Манбіджі розташована американська військова база і ополчення, пов’язане з курдською силою YPG, у якій Туреччина бачить для себе небезпеку. Наразі американські солдати досі перебувають у місті.

Раніше УНН повідомляв, що Туреччина стягує бронетехніку на кордон з Сирією. 

Нагадаємо, Сполучені Штати готуються до виводу військ з Сирії. Президент Трамп написав у Twitter, що терористичне угрупування "Ісламська держава" зазнало поразки в Сирії, і це була "єдина причина присутності там" американських військових. За словами американських офіційних осіб, виведення військ чисельністю понад 2 тисяч осіб триватиме від 60 до 100 днів.

Українські Національні Новини

Новини Світу