siriyski-zmi-izrayil-zavdav-raketnikh-udariv-po-dvokh-provintsiyakh

Сирійські ЗМІ: Ізраїль завдав ракетних ударів по двох провінціях

 • 757758 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. У неділю ізраїльські ракети обстріляли провінції Тартус і Хама внаслідок чого загинули офіцер і два проіранські бойовики, повідомляють сирійські державні ЗМІ, передає УНН.

Деталі

"Ізраїльські удари були завдані по складам зброї, що належать проіранським силам, розташованим... між провінціями Тартус і Хама. Кількість загиблих зросла до трьох", - повідомила Сирійська обсерваторія з прав людини.

Сирійська державна інформаційна агенція SANA з посиланням на військове джерело повідомила, що близько 7:15 ранку ізраїльський противник завдав повітряної атаки, випустивши ракети з боку північного Лівану по цілям в сільській місцевості Тартус і Хама.

Коментарів із боку Ізраїлю, який за ці роки завдав сотні ударів по цілях у Сирії, не було. Проте, він рідко визнає або обговорює такі операції.

Додамо

Ізраїль націлений на бази союзних Ірану ополченців, зокрема, на ліванське воєнізоване угруповання «Хізбалла». Бойовики «Хізбалли» розгорнуті в Сирії та борються на боці урядових сил сирійського президента Башара Асада. Ізраїль також заявляє, що він націлений на постачання зброї, яка призначена для ополченців.

Раніше Ізраїль атакував місто Масьяф у травні та серпні 2022 року, внаслідок чого п'ятеро людей загинули і двоє були поранені. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, атаки були спрямовані на склади зброї, що належали іранській воєнізованій Революційній гвардії та підтримуваним Іраном ополченцям.

Українські Національні Новини

Новини Світу