siriyskiy-rezhim-vidkinuv-mozhlivist-kurdskoyi-avtonomiyi

Сирійський режим відкидає можливість курдської автономії

 • 8277 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Сирійська влада категорично відкидає ідею надання курдському населенню країни автономного статусу. Радниця президента Баша Асада розцінює такі дії як шлях до розпаду держави, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Керівництво сирійського Курдистану, який займає більшу частину півночі та сходу країни, представив дорожню карту для угоди з режимом Асада на останніх зустрічах з його головним союзником - Росією.

Курди воліють захистити свою автономію у складі децентралізованої Сирії після того, як з країни відбудуть дружні до них війська США. Також вони сподіваються, що угода з Дамаском захистить їх від агресії Туреччини.

Проте у відповідь на запит про автономію старший радник президента Буйтана Шаабан відкинула їх пропозицію.

"Автономія означає розділ Сирії. Ми не маємо можливості розділити Сирію", - зазначила Шаабан.

"Сирія це плавильний котел для всіх народів, і всі люди рівні перед сирійським законом і перед сирійською конституцією", - розповіла радниця в кулуарах конференції з питань Близького Сходу у Москві.

Раніше УНН повідомляв, що Сирійські демократичні сили, до яких входять підтримувані США курди, 16 лютого вранці захопили останній анклав "Ісламської держави" на східному березі Єфрату в Сирії – місто Багуз. 

Українські Національні Новини

Новини Світу