sistema-var-debyutuye-v-ukrayini-z-viperedzhennyam-grafiku

Система VAR дебютує в Україні з випередженням графіку

 • 7234 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. У Харкові 7 квітня відбудеться чвертьфінальний поєдинок Кубка України "Шахтар" - "Динамо". У ході матчу буде протестована система відеодопомоги арбітрам VAR, передає УНН з посиланням на sport-express.ua.

В УПЛ сподівалися, що VAR протестують в Україні до кінця поточного сезону.

У свою чергу, глава ФФУ Андрій Павелко висловлював надію, що фінал Кубка України пройде вже з системою VAR.

У підсумку, тестування системи відбудеться найближчим часом, що випереджає заявлені графіки.

Спірних рішень у футболі ніколи не бракувало, а у століття технічного прогресу було б безглуздо не скористатися технологіями, що допомагають арбітрам в роботі, коментує колишній рефері ФІФА Мирослав Ступар.

"Весь світ десятиліттями сперечається щодо епізоду з зарахованим лайнсменом Тофіком Бахрамову голом у фінальному матчі ЧС-1966 Англія - ФРН, а без малого сім років тому відбулася груба помилка асистента арбітра в поєдинку Україна - Англія на чемпіонаті Європи.

З'явися система VAR в ту пору - і помилково скасоване взяття воріт Марко Девічем було б зафіксовано. Система відеодопомога арбітрам - веління часу. Без нього в динамічному сучасному футболі обходитися дуже складно", - заявив він, додавши, що з появою VAR в УПЛ кількість скандалів, пов'язаних з суддівськими ляпами, мінімізується.

Нагадаємо, раніше президент ФФУ Андрій Паевлко пояснив, що до тестування системи VAR існують чіткі вимоги ФІФА.

Також нагадаємо, УЄФА може ввести відеоповтори в Лізі чемпіонів.

Українські Національні Новини

Спорт