sistemu-pidgotovki-ta-diplomuvannya-moryakiv-sprostyat-do-kintsya-roku

Систему підготовки та дипломування моряків спростять до кінця року

 • 15400 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Міністерство інфраструктури працює над спрощенням системи підготовки та дипломування моряків. Про це у коментарі УНН розповів генеральний директор Директорату морського та річкового транспорту МІУ Ярослав Ільясевич.

Вже зроблено ряд важливих кроків, каже він.

"Перший крок – це постанова уряду, яка передбачає ліквідацію Інспекції з питань підготовки і дипломування моряків. Ця Інспекція себе вижала і має ряд загроз, тому її функції передали Морській адміністрації. Другий крок – це повна дерегуляція всіх процесів, яка передбачає, зокрема, впровадження зручних цифрових сервісів", - розповів Ільясевич.

Та говорити про 100% спрощення системи можна буде за два місяці, продовжив фахівець. Для цього МІУ імплементує національну систему відповідно до Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків.

"Документ встановлює основні і декларативні принципи, які кожна держава може імплементувати на національному рівні. Імплементація документу дасть нам можливість спростити національну систему і, зокрема, відійти від ряду процедурних моментів, які на сьогодні можуть по-різному трактуватися або бути не досконалими.

Міністерство, яке формує політику у цій сфері, активно рухається у напрямку імплементації Міжнародної конвенції. Сподіваюся, що за 2 місяці ми зможемо видати ряд нормативно-правових документів, якими ми суттєво спростимо існуючу систему", - резюмував він.

Нагадаємо, у квітні Міністерство інфраструктури запустило "електронний кабінет моряка". Сервісом скористалося понад 12,5 тисяч моряків.

Українські Національні Новини

Політика