sitnik-nagolosiv-na-stvorenni-antikoruptsiynogo-sudu

Ситник наголосив на потребі створення антикорупційного суду

 • 8442 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. На сьогодні після передачі справ НАБУ до суду відбувається гальмування судового розгляду цих справ – це доводить необхідність створення антикорупційного суду. Про таке в ексклюзивному інтерв’ю "5 каналу" заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає УНН.

"Головне завдання - створити інституцію (антикорупційний суд – ред.), яка буде здатна розглянути ті справи, які ми передаємо в суд. Нажаль, ми бачимо, що після передачі справи до суду йде гальмування і таких прикладів дуже багато. Ми постійно викладаємо динаміку розгляду справ у судах, це так само робить і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, щоб продемонструвати наскільки тяжка ситуація в судах. Тому, це не просто створення заради процесу створення, а це створення інституції… Я впевнений, що перший суддя, який винесе рішення по цій категорії справ, він ввійде в історію як найсміливіший суддя", - зазначив Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент очікує ухвалення законопроекту про антикорупційний суд до кінця року

"Коли певні експерти говорять, що недоцільно створювати цю інституцію, то це не інституція – це частина судочинства, яка включає в себе суддів, які готові розглядати ці справи. Не тільки з точки зору фаховості, а з точки зору моральних якостей, оскільки не кожен суддя може витримати той публічний тиск, який здійснюється при розгляді цих справ… Я не думаю, що буде дуже багато бажаючих працювати в такому суді", - наголосив він.

Нагадаємо, 20 жовтня, Президент України Петро Порошенко заявив, що закликав усі фракції сформувати робочу групу для розробки законопроекту про антикорупційний суд, який має бути підготовлений за кілька тижнів.

Українські Національні Новини

Суспільство