sitnik-prokomentuvav-novu-redaktsiyu-zakonu-schodo-nezakonnogo-zbagachennya

Ситник прокоментував нову редакцію закону щодо незаконного збагачення

 • 11792 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. На справи, які розслідувалися НАБУ і САП раніше, нова редакція закону щодо незаконного збагачення розповсюджуватися не буде. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на слуханнях Комітету ВР України з питань запобігання і протидії корупції, передає УНН.

"Успішна робота по імплементації законодавства про електронне декларування дало поштовх про винесення рішення Конституційним судом в частині скасування відповідальності за незаконне збагачення. Зараз є законопроекти, якими пропонується повернути в дію цю статтю, але потрібно визнати, що відмотати назад ситуацію вже неможливо", - зазначив Ситник.

За його словами, навіть якщо буде прийнята редакція закону, яка дасть можливість цей інститут знову застосовувати, на ті справи, які вже були розслідуванні НАБУ і САП, ця норма вже не буде розповсюджуватись.

Нагадаємо, НАБУ і САП було порушено 106 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого за незаконне збагачення.

27 березня Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. У результаті чого усі справи, які були порушені за цією статтею – скасовані.

Як повідомляв УНН, нещодавно робоча група при Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності затвердила редакцію статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Українські Національні Новини

Політика