situatsiya-na-kordoni-bilorusi-i-polschi-bilya-punktu-propusku-de-buv-shturm-sporozhniv-tabir-migrantiv

Ситуація на кордоні Білорусі і Польщі: біля пункту пропуску, де був штурм, спорожнів табір мігрантів

 • 16481 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Табір мігрантів біля пункту пропуку "Брузги - Кузниця" на білорусько-польському кордоні, де раніше був штурм, на ранок п'ятниці спорожнів. Про це повідомив прессекретар мініістра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин, пише УНН.

Цитата:

"Розташований у Білорусі табір біля прикордонного переходу в Брузгах пустує. Служби, відповідальні за охорону кордону, постійно стежать за ситуацією", - написав він у Twitter.

Відео безлюдного табору біля Кузьниці оприлюднили і в поліції.

Водночас, Жарин, описуючи стан справ після сьогоднішньої ночі, зазначав, що "ситуація на кордоні з Білоруссю залишається нестабільню". І що офіцерам - прикордонникам та поліцейським та солдатам польської армії "постійно доводиться відбивати атаки груп іноземців за підтримки білоруських служб". "Минулої ночі було дві масові спроби проникнути на територію Республіки Польща", - нагадав він.

Aktualnie #NaGranicy.

Obozowisko utworzone na Białorusi w okolicach przejścia granicznego w Bruzgach pustoszeje. Służby odpowiedzialne za zabezpieczenie granicy monitorują sytuację na bieżąco. pic.twitter.com/VOLNtk9Ivw

— Stanisław Żaryn (@StZaryn) November 19, 2021

Aktualnie #NaGranicy. Obozowisko utworzone na Białorusi w okolicach przejścia granicznego w Bruzgach pustoszeje.

Służby odpowiedzialne za zabezpieczenie granicy monitorują sytuację na bieżąco. pic.twitter.com/T8c0cdfuhq

— Stanisław Żaryn (@StZaryn) November 19, 2021

Opustoszałe obozowiska pod Kuźnicą następstwem zdecydowanej postawy polskich służb.@Straz_Graniczna @PolskaPolicja pic.twitter.com/Y2dKEZlrTQ

— podlaska Policja (@podlaskaPolicja) November 19, 2021

Доповнення

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС. Потім було ще кілька спроб штурму. 16 листопада мігранти агресивно поводилися, підійшовши впритул до кордону, кидали каміння в польських силовиків, поранивши кількох.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу