situatsiya-na-zaes-diyi-rosiyan-stavlyat-pid-zagrozu-mozhlivist-shvidkogo-pidklyuchennya-stantsiyi-do-merezhi-pislya-yiyi-zvilnennya-minenergo

Ситуація на ЗАЕС: дії росіян ставлять під загрозу можливість швидкого підключення станції до мережі після її звільнення – Міненерго

 • 771749 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Дії російських окупантів на Запорізькій АЕС ставлять під загрозу можливість швидкого підключення станції до мережі після її звільнення Україною, повідомив в ефірі національного телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко, передає УНН.

Цитата

“Якщо сказати, що там відбувається, то це погіршення ситуації. І це не тільки наша оцінка, ця оцінка збігається з оцінкою фахівців МАГАТЕ. Ми про це говорили з Рафаелем Гроссі, він знає це, і його експерти, які на місці. Це кілька треків цього погіршення”, – заявив міністр.

Деталі

По-перше, як зазначив Галущенко, є певна лють з боку росіян через те, що вони не отримали бажаної кількості людей, які підписали контракти з ними, і, відповідно, тиск збільшується на персонал. Зникають люди – це звичайний російський терор в дії.

Другий трек полягає в тому, що експлуатація станції зараз здійснюється таким чином, що погіршує стан устаткування. Це суттєво погіршує можливості в подальшому включити її в мережу.

Міністр додав, що всі кроки загарбників спрямовані на те, щоб після повернення станції під король України неможливо було відразу її доєднати до мережі.

Також Галущенко зауважив, що скидання води російськими терористами в Каховському водосховищі несе загрозу для роботи ЗАЕС.

Доповнення

Галущенко повідомив, що станом на сьогодні Україна диверсифікувала постачання ядерного палива для атомної генерації і є повністю незалежною від росії.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Відзавтра обмежать доступ цивільних до Бахмуту — “Мадяр”

     • 1228133 переглядiв

    Відучора ворог 14 разів обстрілював Херсон та його околиці

     • 570028 переглядiв