situatsiya-navkolo-bakhmuta-vazhka-ale-kontrolovana-cherevatiy

Ситуація навколо Бахмута важка, але контрольована - Череватий

 • 2447331 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Бахмут Донецької області на сьогодні - це епіцентр війни, ситуація навколо міста важка, але контрольована. Робиться усе, щоб боронити цей населений пункт і при цьому завдавати максимальні втрати ворогу. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ полковник Сергій Череватий, пише УНН.

Цитата

"Бахмут на сьогодні - це епіцентр цієї війни. Тільки в районі самого міста ворог наніс 21 обстріл і 9 боєзіткнень відбулося. А загалом в районі населених пунктів Васюківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське відбулося 131 обстріл ворога, РСЗВ і артилерії, 38 боєвих зіткнень. Було вбито 155 окупантів, 239 зазнали різних ступенів поранень, троє було взято у полон", - розповів Череватий.

Ситуація навколо Бахмута наразі "важка, але контрольована", оцінив Череватий.

"Для ворога це пріоритетна ціль, проте командування і особовий склад роблять все, щоб боронити цей населений пункт і при цьому наносити максимальні втрати ворогу", - зауважив Череватий.

Також він прокоментував повідомлення щодо підриву двох мостів у районі Бахмута.

"Це війна, і в такому шквалі вогню... знищуються і об'єкти критичної інфраструктури. Проте досвід вже більш ніж річної війни у великому масштабі і загалом 9-річний досід ведення війни проти цього окупанта дозволяє, не дивлячись на те, що він наносить певні шкоди інфраструктурі, нам перебудовувати оборону і надалі чинити опір", - пояснив Череватий.

Доповнення

Секретар РНБО Олексій Данілов 3 березня ввечері зазначив, що у Бахмуті ситуація вкрай складна, але все контрольовано.

Українські Національні Новини

Війна