situatsiya-u-luganskiy-oblasti-dostatno-vazhka-ale-kontrolvana-gayday

Ситуація у Луганській області достатньо важка, але контрольвана - Гайдай

 • 535407 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Станом на сьогодні у Луганській області ситуація достатньо важка, проте залишається стабільною і повністю контрольованою Силами оборони України. Просування ворога немає, повідомив під час брифінгу голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ситуація контрольована нашими Силами оборони, але достатньо важка. Уже не перший тиждень російські війська намагаються вести наступальні дії по усіх напрямках: Сватівсько-Куп'янський, Кремінський і у напрямку Білогорівки. Підключають і авіацію, важку техніку. Іноді наступи піхоти супроводжуються великою кількістю танків і технікою підтримки. Також у нас йдуть постійні обстріли усіх населених пунктів, які знаходяться на лінії фронту", - сказав він.

Деталі

За словами очільника ОВА, сьогодні, 9 березня, ситуація у регіоні є спокійною.

"Це відбувається регулярно, оскільки після кількох хвиль наступу ворог отримує, як-то кажуть, "на горіхи", вони відтягуються, щоб поповнити своїми резервами особовий склад, який вони втрачають, і техніку, яку так само спалюють наші захисники", - зазначив Гайдай.

Він також розповів, що російські загарбники "не мають спокою" навіть в тилу окупаційних військ на тимчасово окупованій Луганщині, оскільки їхні казарми, склади з боєкомплектом і колони "іноді підриваються далеко від лінії фронту". Гайдай зауважив, що відсутність успіхів на лінії фронту "озлоблює" окупантів, тому вони продовжують тероризувати місцеве населення: грабують, мародерять, виселяють людей з власних домівок.

Нагадаємо

Сергій Гайдай повідомив, що російські загарбники продовжують знищувати деокуповані населені пункти Луганської області в спробах їх знову захопити. Бої тривають в районі Стельмахівки.

Українські Національні Новини

Війна