situatsiya-u-prikordonni-z-bilorussyu-monastirskiy-kazhe-na-kordon-planuyut-vidiliti-koshti-u-byudzheti-2022

Ситуація у прикордонні з Білоруссю: Монастирський каже, на кордон планують виділити кошти у Бюджеті-2022

 • 21590 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що планується виділення коштів з Державного бюджету 2022 року на будівництво державного кордону України, на тлі ситуації з мігрантами на білорусько-польському кордоні. Про це він заявив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Головний і основний наш план — це будівництво державного кордону. Для цього прийнято спеціальне рішення РНБО і прямо зараз планується виділення коштів з державного бюджету в бюджеті 2022 року. Це наша стратегічна мета на наступні два роки. Якщо ми говоримо про швидку відповідь: на ділянках, де можливо буде масова присутність мігрантів, там будуть тимчасові споруди, які будуть там розташовані. Для цього там проводяться підготовчі роботи”, — розповів Монастирський.

Доповнення

Раніше Монастирський повідомляв, що визначено приблизно 10 ділянок де може відбуватися основний підхід мігрантів до державного кордону України.

Окрім того, Монастирський повідомляв, що Україна має наступного року побудувати кордон з Білоруссю та Росією.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Політика