situatsiya-u-prikordonni-z-bilorussyu-monastirskiy-zayaviv-scho-yde-aktivna-robota-z-mistsevoyu-vladoyu-na-mistsyakh

Ситуація у прикордонні з Білоруссю: Монастирський заявив, що йде активна робота з місцевою владою на місцях

 • 17558 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Україна активно готується до посилення кордону з Білоруссю у випадку погіршення ситуації з міграційною кризою. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, наразі відбувається робота з місцевою владою, та громадами, які живуть на місцях, передає УНН.

Цитата

“Хочу проакцентувати, що на сьогодні прямої загрози українському кордону немає. Але вже сьогодні зібралася Рада Нацбезпеки і оборони України, і сьогодні ми посилюємо державний кордон. І ми говоримо з місцевою владою в тому числі. З тими громадами, які живуть на місцях. Тому що саме спільними зусиллями ми можемо подолати цю кризу”, - заявив Монастирський.

Деталі

Міністр наголосив, що наразі також відбувається навчання Національної поліції, Національної гвардії, та прикордонників для посилення оборони державного кордону, та протистояння будь-якій загрозі.

Додамо

Монастирський заявив, що для посилення держ кордону з Білоруссю буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських. Це потужне угруповання складатиметься з: 3 тисяч військовослужбовців ДПСУ; 3,5 тисяч — НГУ та 2 тисяч — Нацполіції. Чергуватиме також авіація МВС, зокрема 15 вертольотів, які забезпечать мобільність.

Також визначено приблизно 10 ділянок де може відбуватися основний підхід мігрантів до державного кордону України.

Контекст

8 листопада у прикордонному районі Білорусі до КПП “Брузги-Кузниця” підійшла велика колона мігрантів. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська уздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила в Кузниці прикордонний перехід із Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів змогли прорватися через білорусько-польський кордон та опинитися на території Польщі. Усіх нелегалів затримали.

Українські Національні Новини

Політика