situatsiya-z-elektropostachannyam-ukrenergo-rozglyadaye-bud-yaki-stsenariyi-navit-bilsh-ekstremalni

Ситуація з електропостачанням: Укренерго розглядає "будь-які сценарії, навіть більш екстремальні"

 • 223647 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький запевнив, що енергетики передбачають та опрацьовують декілька варіантів розвитку ситуації з різною інтенсивністю пошкоджень енергосистеми України. Про це він розповів в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

«Ми зараз розглядаємо будь-які сценарії, навіть більш екстремальні і жорсткі, ніж зараз. І йдеться про те, що ми як держава повинні бути готовими до будь-чого, як буде працювати енергосистема при різних руйнуваннях. Важливо, щоб наші громадяни розуміли, що ми знаємо, що робити. Але наразі енергосистема України зберігає свою цілісність, і ті обмеження споживання, які ми вводимо сьогодні, якраз направлені на те, щоб енергосистема залишалася вільною. Вони дають нам можливість стабілізувати ситуацію», – повідомив Кудрицький.

Нагадаємо

Відключення світла по Україні, на тлі пошкоджень мережі через удари окупантів, 20 жовтня буде почерговим. Як очікується, обмеження вводитимуться не більше ніж на 4 години.

Компанія "ДТЕК Київські електромережі", що надає послугу з електропостачання у столиці, повідомила, що стабілізаційні відключення світла можуть перевищувати 4 години, якщо буде значний дисбаланс енергосистеми.

Українські Національні Новини

Економіка