situatsiya-z-postachannyam-zbroyi-v-ukranu-polipshilasya-ale-zalishilosya-dva-nevirisheni-pitannya-kuleba

Ситуація з постачанням зброї в Україну поліпшилася, але залишилося два невирішені питання – Кулеба

 • 236728 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Останнім часом ситуація з постачанням в Україну західного озброєння помітно поліпшилася, проте два великі питання все ще залишаються відкритими. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях саміту G7 на рівні міністрів, пише УНН.

Деталі

Міністр зазначив, що "ситуація з постачанням зброї значно покращилася". За його словами, американські гаубиці, які прибувають із європейських країн, "дуже допомагають" українським воїнам.

Цитата

"Два великі питання, які необхідно вирішити з військової точки зору, це постачання систем залпового вогню – це велике завдання, і ми ведемо переговори з різними партнерами, зокрема G7, про те, як їх отримати. Нам сказали, що ми їх отримаємо, але поки що у нас їх немає, це пробіл, який необхідно заповнити", - заявив дипломат.

За його словами, друга прогалина - це військово-повітряні сили.

"Це стало дуже галасливою історією за останні 2,5 місяці, і вона все ще залишається невирішеною. Ми продовжуватимемо вирішувати це питання. Але на відміну від РСЗВ, я не бачу негайного рішення", - додав Кулеба.

Раніше

Як писав УНН, понад 1,5 тис. українських військових уже навчаються або найближчими днями почнуть опановувати техніку, яку надали партнери.

Українські Національні Новини

Суспільство