siyyarto-ugorschina-nikoli-ne-pidtrimaye-sanktsiyi-proti-gazpromu

Сійярто: Угорщина ніколи не підтримає санкції проти "Газпрому"

 • 199566 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Угорщина не готова обговорювати можливі санкції ЄС проти постачання російського газу і не підтримає включення до санкційного списку російського «Газпрому» або «Газпромбанку», заявив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто, пише УНН з посиланням на Rzeczpospolita.

Цитата

"В Угорщині ми дали зрозуміти, що не готові навіть обговорювати будь-які санкції щодо постачання газу. І ми ясно дали зрозуміти, що ніколи не голосуватимемо за санкційний список, до якого входять "Газпром" або "Газпромбанк", — заявив Сійярто.

Деталі

Міністр повідомив, що уряд Угорщини зараз зайнятий заповненням газосховищ і ухвалив рішення закупити "додаткові обсяги газу понад обсяги, зазначені в наших довгострокових контрактах". Переговори про додаткові обсяги газу також розпочалися позавчора з росією.

"У нас два довгострокові контракти, один із "Газпромом", інший із Shell. А тепер ми купимо додатково 700 млн куб. м газу, тому що це необхідний максимум, який ми можемо зберігати у наших сховищах до початку опалювального сезону. (...) Наша мета – додаткові 700 млн куб. м. Ми вже розпочали торгові переговори – в обох географічних напрямках", - сказав Сійярто.

Раніше

Сійярто заявив, що уряд Угорщини не бажає навіть вести переговори про можливе ембарго на постачання російського газу, оскільки "безпека енергопостачання Угорщини не може бути предметом компромісу".

Українські Національні Новини

Новини Світу