siyyarto-zrobiv-zayavu-pro-beregove-pered-zustrichchyu-z-klimkinim

Сійярто зробив заяву про Берегове перед зустріччю з Клімкіним

 • 10300 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Міністр закордонних справ та торгівлі Петер Сійярто перед двосторонньою нарадою з українським колегою Павлом Клімкін на полях ГА ООН у Нью-Йорку заявив, що у разі, якщо уряд України вирішить вислати угорського консулу в Береговому, Угорщина негайно вишле українського консула, який працює в країні, передає УНН з посиланням на повідомлення на сайті угорського уряду.

"Якщо український уряд вирішить вислати угорського консулу в Береговому, Угорщина негайно вишле українського консула, який працює в Угорщині", - заявив він.

Сійярто зазначив, що все, що відбулося в угорському представництві у Береговому та у кожному угорському представництві в Україні щодо надання громадянства Угорщини повністю відповідає угорському і міжнародному праву. Той факт, що особам, які мають право на громадянство Угорщини відповідно до закону, було надано відповідне громадянство, не порушує жодних угорських та міжнародних законів, йдеться в повідомленні.

"Згадка української партії, яка створює образ, ніби надання мешканцям Закарпаття угорського громадянства суперечить міжнародному праву, є помилковою та оманливою", - сказав угорський політик.

На його думку, протягом останніх 1,5 років Україна перебувала у стані безперервного правового порушення. За словами прем’єра, нове вимірювання двосторонніх відносин було досягнуто, коли українські спецслужби нібито провели приховану операцію в одній із дипломатичних установ Угорщини на Закарпатті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін пообіцяв "більше України" в кожен куточок Закарпаття

Представник уряду Угорщини сказав, що держава буде дотримуватись своєї політики щодо блокування європейських та євроатлантичних інтеграційних прагнень України, доки вона не змінить свою "політику підбурювання антиугорських настроїв".

"Ми повинні чітко визначити, що Україна не може порушувати міжнародне право з будь-якої причини", - додав він.

Міністр зазначив, що, на його думку, коли Україну очолює нинішній Президент, "підбурювання ненависті до угорців, які очолює і надихає українська держава", не припиняться через те, що Президент України Петро Порошенко вважає це шляхом до одержання певної громадської підтримки. За його словами, зазначили у відомстві, "вибори наступного року можуть призвести до зміни ситуації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО знову не відбудеться присвячена Україні комісія: причетна Угорщина

Як повідомляв УНН, 26 вересня у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку на полях 73-ї сесії Генеральної Асамблеї розпочалася зустріч міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Угорщини Петера Сійярто.

Українські Національні Новини

Політика