sk-rf-ogolosiv-u-mizhnarodniy-rozshuk-zastupnika-gendirektora-ukrayinskogo-telekanalu

СК РФ оголосив у міжнародний розшук заступника гендиректора українського телеканалу

 • 12886 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Слідчий комітет РФ оголосив в міжнародний розшук журналіста Айдера Муждабаєва, заступника гендиректора українського телеканалу ATR. Про це повідомили журналістам в пресслужбі Слідчого комітету РФ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету РФ заочно пред'явлено звинувачення російському громадянину Айдеру Муждабаєву. Йому інкримінується скоєння з використанням інтернету публічних закликів до здійснення терористичної діяльності та публічне виправдання тероризму (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ). В даний час Муждабаєва оголошено в міжнародний розшук ", - повідомили в СК.

Як зазначається, слідство підготувало матеріали для його заочного арешту. Сам Муждабаєв відреагував на дії СК з іронією.

"Як кримський татарин, громадянин і патріот України хочу подякувати гестапо російського рейху за оцінку моєї участі в боротьбі з ним. Боротьба ця буде продовжуватися, поки я живий, поки чобіт російського окупанта не втече геть з українського Криму і Донбасу", - написав журналіст у Twitter.

Нагадаємо, раніше Муждабаєв повідомив, що проти нього в Росії порушено кримінальну справу за статтею про "публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганду тероризму".

У МЗС України у відповідь заявили, що політичне переслідування Муждабаєва є зловживанням Росією антитерористичного законодавства з політичних мотивів.

Українські Національні Новини

Політика