sk-rf-porushiv-sche-tri-kriminalni-spravi-schodo-obstriliv-na-donbasi

СК РФ порушив ще три кримінальні справи щодо обстрілів на Донбасі

 • 7971 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Слідчий комітет РФ порушив ще три кримінальні справи через обстріли на Донбасі, у яких російське відомство звинуватило українських військовослужбовців, передає УНН з посиланням на прес-службу СК РФ.

За даними російського слідства, 14 і 24 січня 2017 року "українські військовослужбовці обстріляли із застосуванням артилерійських знарядь калібру не менше 122 мм міста Стаханов і Кіровськ Луганської області". Внаслідок цього, повідомили у СК РФ, загинули два мирних жителі. Також було пошкоджено будівлю Кіровської центральної міської багатопрофільної лікарні.

Також у російському відомстві повідомили, що з 16 по 26 лютого цього року військовослужбовці Збройних сил України та Національної гвардії України провели артобстріл з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури в містах Ясинуватої, Докучаєвську, а також Новоазовському районі Донецької області. У результаті поранення отримали три мирних жителі. Також у СК РФ наголосили, що було зруйновано і пошкоджено понад 20 житлових будинків та інших цивільних об'єктів, зокрема Донецька фільтрувальна станція.

За цими фактами порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Нагадаємо, 10 лютого СК РФ знову порушив справу проти ЗСУ і Нацгвардії через обстріли на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП