sk-rf-porushiv-spravu-proti-litovskikh-suddiv-cherez-virok-rosiyanam

СК РФ порушив справу проти литовських суддів через вирок росіянам

 • 8409 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації (СК РФ) порушено кримінальну справу стосовно литовських суддів Вільнюського окружного суду. Про це УНН повідомляє з посиланням на СК РФ.

Так, кримінальну справу порушено стосовно суддів Айнор Мацявічене, Айви Сувілене, Віргінії Тамошюнайте і Артураса Шумскаса, підозрюваних в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 КК РФ (винесення завідомо неправосудного вироку).

Як відмічається, ці судді визнали Дмитра Язова, Михайла Головатова, Владислава Шведа, Юрія Меля, Геннадія Іванова та інших громадян РФ винними у військових злочинах, призначивши їм тюремне ув'язнення терміном від 4 до 14 років.

За даними СК РФ, у вироку судді нібито констатували той факт, що "по суті немає можливості конкретизувати, від дій кого з обвинувачених виникли найбільш тяжкі наслідки, тобто вбивство цивільних осіб і спричинення тілесних ушкоджень". Таким чином, в СК вважають, що "судді грубо проігнорували один з принципів кримінального судочинства, згідно з яким всі сумніви трактуються на користь обвинувачених".

Нагадаємо, в РФ заочно заарештували двох активістів за напад на Росспівробітництво в Києві.

Як повідомляв УНН, СК РФ порушив кримінальну справу на українських правоохоронців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП