sk-rf-porushiv-spravu-proti-redaktora-washington-examiner

СК РФ порушив справу проти редактора Washington Examiner

 • 7975 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти редактора американського інтернет-журналу Washington Examiner, в якому була опублікована стаття "Україні потрібно підірвати Кримський міст Путіна", передає УНН з посиланням на прес-службу СК РФ.

"За результатами проведеної перевірки Головним слідчим управлінням порушено кримінальну справу стосовно редактора щотижневого інтернет-журналу Washington Examiner Уго Гурдон (Hugo Gurdon). За даними слідства, використовуючи інформаційно-телекомунікаційну мережу "Інтернет", Гурдон погодив і розмістив статтю Тома Рогана на веб-сайті "Washington Examiner", яка закликає здійснити підрив Кримського моста, що з'єднує Керченський і Таманський півострови на території Російської Федерації, шляхом нанесення бомбових ударів", - йдеться в повідомленні.

Російське слідство вбачає в діях Уго Гурдона пропаганду тероризму - "діяльність з розповсюдження матеріалів і інформації, спрямованих на формування у осіб ідеології тероризму, уявлення про допустимість здійснення терористичних актів (ст.205.2 КК РФ)".

Нагадаємо, раніше СК РФ порушив справу проти автора цієї статті Тома Рогана, також за звинуваченням його в публічних закликах до терористичної діяльності на території Росії.

Як повідомляв УНН, президент РФ Володимир Путін 15 травня відкрив автодорожню частину Кримського моста. Будівництво залізничної частини транспортного переходу триває, відкриття планується в 2019 році. Кримський міст з'єднав Керченський півострів (Крим) з Таманським півостровом (Краснодарський край), а "необхідність" в його будівництві виникла після анексії Криму Росією в 2014 році.

Американське видання Washington Examiner в той же день опублікувало статтю із закликами підірвати Кримський міст. Її автор, зокрема, написав, що "Україна тепер повинна знищити елементи моста", і що у неї "є засоби для нанесення авіаударів".

Українські Національні Новини

Новини Світу