sk-rf-vidkriv-ponad-300-kriminalnikh-sprav-proti-ukrayinskikh-silovikiv

СК РФ відкрив понад 300 кримінальних справ проти українських силовиків

 • 10062 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Слідчий комітет Росії з 2014 року порушив понад 300 кримінальних справ стосовно представників силових структур України. Про це повідомив керівник другого слідчого відділу Управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК РФ Дмитро Маньшин в ефірі однієї з радіостанцій в середу, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"З 2014 року і до сьогодні порушено понад 300 кримінальних справ, в рамках яких зафіксовано вже понад 380 епізодів злочинної діяльності. Велика частина цих кримінальних справ з'єднані в кримінальне провадження, в одну велику кримінальну справу про застосування заборонених засобів, методів ведення війни на південно сході України ... в цю цифру входять близько 250 кримінальних справ, які були порушені проти представників різних силових структур України", - заявив Маньшин.

За його словами, на сьогодні в рамках цих справ до відповідальності притягуються 73 особи з силових структур України, в тому числі 20 представників вищого командування збройних сил.

Він також зазначив, що слідчі органи Росії допитали понад 143 тис. осіб, більшість з яких перетнули кордон РФ з території Донбасу.

"На сьогодні я можу сказати, що допитано вже понад 143 тис. осіб, з моменту порушення перших кримінальних справ з 2014 року. Слідчими ці люди допитувалися в якості свідків, всі свідчення фіксувалися, аналізувалися. З цієї величезної маси більше 20 тис. осіб визнані зараз потерпілими у кримінальних справах і більше 2 тис. з них - це діти", - сказав він.

Як повідомляв УНН, СК РФ знову відкрив кримінальні справи проти військових ЗСУ "за фактами обстрілів Донбасу".

Українські Національні Новини

Політика