sk-rf-vidkriv-tri-kriminalni-spravi-na-ukrayinskikh-viyskovikh

СК РФ відкрив три кримінальні справи на українських військових

 • 10422 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Слідчий комітет РФ порушив три кримінальні справи за фактами обстрілів мирного населення українськими військовослужбовцями на Донбасі. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу СК РФ.

"За даними фактами Головним слідчим управлінням СК Росії порушено три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням; застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації)", - йдеться в повідомленні.

У комітеті повідомляють, що 6 і 8 квітня 2019 року військовослужбовці Збройних сил і Національної гвардії України, виконуючи завідомо злочинні накази вищестоячих посадових осіб Міністерства оборони України, справили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури в селищах шахти "Трудовська", Старомихайлівка і Зайцеве самопроголошеної Донецької народної республіки. В результаті обстрілу поранення отримали троє мирних жителів: жінки 79-ти і 37-ми років, а також 56-річний чоловік.

"Як вважає слідство, дії українських силовиків спрямовані на вбивство необмеженого кола цивільних осіб, які проживають на південному сході України і які не беруть участі в збройному конфлікті. Ці злочини вчинені з мотивів політичної та ідеологічної ненависті і ворожнечі, викликаної відмовою визнати легітимність влади в Києві і бажанням створити власні адміністративно-територіальні утворення", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ порушив нові кримінальні справи проти українських військових через ситуацію на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Київ стоїть у ранкових заторах

     • 13448 переглядiв