skaletska-nazvala-dodatkovi-bezplatni-medposlugi-vtorinki

Скалецька назвала додаткові безплатні медпослуги "вторинки"

 • 20103 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Наступного року держава, окрім пріоритетних послуг, профінансує паліативну допомогу, стаціонарну й лабораторну терапевтичну і хірургічну види допомоги. Про це заявила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька під час засідання парламенту під час Години запитань до уряду, передає кореспондент УНН.

"Входити до Програми медичних гарантій, крім трьох пріоритетних послуг, також будуть реабілітація, паліативна допомога - мобільна, і стаціонарна, і лабораторна допомога терапевтична й хірургічна", - зазначила Скалецька.

За її словами, фінансування надання вторинної меддопомоги в наступному році буде здійснюватись за контрактами із закладами охорони здоров'я, що передбачатимуть ті види меддопомоги, які заклад в стані буде надавати. Кошти будуть перераховуватись закладам відповідно до звітів щодо кількості наданих послуги і пацієнтів.

При цьому вона додала, що заклади будуть отримувати не собівартість послуг, а ефективний розподіл коштів у межах бюджету МОЗ.

Нагадаємо, майже 64% коштів, запланованих на охорону здоров'я в Державному бюджеті-2020, підуть на Програму медичних гарантій із забезпечення 6 видів безкоштовної медичної допомоги пацієнтам в Україні: первинну, спеціалізовану амбулаторну, госпітальну, екстрену, паліативну та реабілітацію, а також реімбурсацію лікарських засобів.

Українські Національні Новини

Політика