skaletska-rozpovila-chomu-u-chernivtsyakh-nemaye-test-sistem-dlya-viyavlennya-koronavirusu

Скалецька розповіла, чому у Чернівцях немає тест-систем для виявлення коронавірусу

 • 17476 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. В інфекційних лікарнях, в тому числі, в Чернівцях, немає тест-систем, оскільки для їх використання потрібні підготовлені лабораторії. Також об'єм тестувань був невеликим. Про це сказала міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Прийняте рішення, враховуючи, що не кожна лабораторія в Україні готова працювати з новими тест-системами. Ці нові тест-системи вимагають певної підготовки, налаштування лабораторії. Ці лабораторії налаштовані вже у місті Києві. Також на сьогодні, враховуючи об'єм, те, як ми проводили тестування, їх не так було багато", - сказала Зоряна Скалецька, відповідаючи на запитання, чому досі інфекційні лікарні не забезпечені тест-системами.

Вона зазначила, що кожна особа, котра мала підозру на коронавірус – уже знаходилась під наглядом лікарів і вже не була тою, котра могла збільшувати кількість контактних осіб.

"Знаходження на сьогодні в регіонах тест-систем – ми готуємо ті регіони, які найбільше мають осіб, що можуть приїжджати з Італії: багато на заробітках, багато мають родичі, і, власне, в ці регіони спершу ми відпрацьовуємо лабораторії, щоб вони були готові і повністю проінструктовані працювати з новими тест-системами. Тоді тест-системи будуть передані. Згодом, з часом, від того, наскільки буде збільшуватись кількість підозр контактних осіб, необхідності тестування – в такій інтенсивності ми будем надалі їх розвозити в інші регіоні", - додала Зоряна Скалецька.

Вона також зазначила, що на даний момент українських тест-систем вистачить для перевірки 3 тис. осіб, а МОЗ наразі веде перемовини з ВООЗ про нові поставки тест-систем.

Нагадаємо, в Україні у Чернівецькій області зареєстрували перший випадок коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика