skandal-iz-biloruskoyu-legkoatletkoyu-timanovska-boyitsya-scho-u-minsku-yiyi-mozhut-posaditi

Скандал із білоруською легкоатлеткою: Тімановська боїться, що у Мінську її можуть посадити

 • 39309 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Білоруська легкоатлетка Крістіна Тімановська, яку силою намагались видворити з Токіо, заявила, що турбується про свою безпеку, оскільки в Білорусі її, можливо, можуть посадити до в'язниці. Про це спортсменка сказала в інтерв'ю Трибуна, передає УНН.

Деталі

За словами Тімановської, тренер збірної Білорусі Юрій Моісевіч повідомив їй, що питання (її видворення - ред.) вже не на рівні федерації легкої атлетики, не на рівні міністерства спорту, а рівнем вище.

"Що мене потрібно ліквідувати з Олімпіади, повернути додому, тому що я заважаю команді виступати. Мене потрібно прибрати, щоб всі заспокоїлися і змагалися далі", - сказала легкоатлетка.

Також Тімановська долала, що лікарі до неї не приходили, ніхто її не обстежував.

"У мене хороше психологічний стан, навіть не дивлячись на те, що сталася така ситуація. Я нормально тримаюся, у мене немає ніяких проблем зі здоров'ям, немає травм, немає питань з психікою. Я була готова бігти", - наголосила спортсменка.

Крім того, Тімановська додала, що боїться повертатись у Білорусь.

Цитата

"Тому що я боюся, що в Білорусі мене, можливо, можуть посадити до в'язниці. Я не боюся того, що мене звільнять або виженуть з нацкоманди. Я турбуюся про свою безпеку. І думаю, що на даний момент в Білорусі для мене небезпечно", - зазначила Тімановська.

Щодо політичного притулку в Австрії, то Тімановська поки думає, куди звернутися.

"Думаю, найближчу ніч над цим доведеться поміркувати. І вже завтра приймемо якесь рішення", - резюмувала спортсменка.

Раніше 

Білоруську легкоатлетку Крістіну Тімановську намагались насильно вивезти з Токіо. Дівчина уже заявила, що планує шукати притулку в Європі, а також закликала МОК втрутитись у ситуацію.

Нагадаємо

Напередодні Крістіна Тімановська різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Пропагандисти звинуватили білоруську олімпійку в “нестриманій витівці”.

Українські Національні Новини

Новини Світу