skandal-iz-nespravnimi-mig-21-v-ukrayini-zapevnyayut-scho-pretenziy-vid-khorvatiyi-ne-otrimuvali

Скандал із несправними МіГ-21: в Україні запевняють, що претензій від Хорватії не отримували

 • 22736 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Українська сторона запевняє, що на сьогодні жодної офіційної претензії або рекламації від Міністерства оборони Республіки Хорватія щодо "несправних МіГ-21" немає. Крім того, як відзначають у прес-службі "Укроборонпрому", "поява подібної неправдивої інформації обумовлена лише несумлінною конкуренцією з боку Росії", передає УНН.

"На сьогоднішній день жодної офіційної претензії або рекламації від Міністерства оборони Республіки Хорватія у ДК "Укрспецекспорт" немає. І ми змушені констатувати той факт, що поява подібної неправдивої інформації обумовлена лише несумлінною конкуренцією з боку Росії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в "Укроборонпромі" звертають увагу, що інформація про "несправні Міг-21" з'явилась "в контексті того, що Хорватія, запросила "Укрспецекспорт" взяти участь у тендері з виконання капітальною ремонту 10-ти вертольотів Мі-171Ш Міністерства оборони Республіки Хорватії".

"В рамках участі у зазначеному тендері "Укрспецекспорт" вчасно, з виконанням усіх необхідних формальностей, надав повний пакет документів, а представниками Міністерства оборони Республіки Хорватія була проведена перевірка можливостей одного з українських підприємств виконувати капітальний ремонт вертольотів Мі-171Ш.

Однак, незважаючи на те, що українське підприємство має значно більший досвід з виконання капітального ремонту зазначеного типу авіаційної техніки, а також санкції Європейського союзу щодо Російської Федерації, за інформацією отриманої з військового видання Defender.hr, АТ "Авіаційно-технічний центр", яке представляє інтереси Міністерства оборони Республіки, було укладено контракт з АТ "Вертольоти Росії", - йдеться у повідомленні.

Раніше директор ДП “Укрінмаш” Сергій Слюсаренко заявив, що Росія вживає заходів, аби потіснити українські підприємства з міжнародних ринків, де інтереси України та Росії перетинаються у боротьбі за контракти, пов’язані з ремонтом та модернізацією техніки радянського виробництва. 

Українські Національні Новини

Політика